Senast uppdaterad: 2004-06-15                        Snooker, Snookrare, Snookrast, snoooker.se!


Current World Top 16

 • 1. Mark Selby
 • 2. Mark Williams
 • 3. John Higgins
 • 4. Neil Robertson
 • 5. Shaun Murphy
 • 6. Ding Junhui
 • 7. Judd Trump
 • 8. Ali Carter
 • 9. Stephen Maguire
 • 10. Graeme Dott
 • 11. Ronnie O’Sullivan
 • 12. Stuart Bingham
 • 13. Mark Allen
 • 14. Stephen Lee
 • 15. Matthew Stevens
 • 16. Martin Gould

11 snookerbord på söder
Europamästerskapet i Snooker år 2004-06-08
Österrike var EM värdar för första gången och hade förlagt arrangemanget till Völkermarkt , en mycket vacker småstad ( 4000 inv.) i friluftsparadiset Kärnten.
Svenska truppen var förlagd till pensionat vid sjön Kloipern , 500 m. över havsytan och inringat av snöklädda berg. Vackrare än så kan det inte bli och med hög och välsmakande luft var förutsätt ningarna för ett bra EM goda.

Svenska truppen måste i stort sett få fullt godkänt för sin insats.
Seniorklassen blir för varje år tuffare med många exproffs i startlistan. Staffan Åsberg tog frame av Skottland och Wales samt vann en match , en nästan omöjlig grupp att gå vidare ur , dock en bra insats.

Nisse Böhling vann en(+ en som ströks!) och förlorade två , avgörande mötet stod mot Andy Diamantides från Cypern , tyvärr hade inte Nisse vaknat på rätt sida just den dagen!

Damklassen höll mycket god standard med två unga Engelskor som färgsättare. Belgiskan Wendy Jans var i final för sjätte gången i rad och slapp änterligen Kelly Fischer som numera spelar nineboll i USA. Det blev 5-3 mot Reanne Evans men det satt mycket hårt åt och vi har en känsla av att Reanne Evans blir nästa stora stjärna på damsidan.

Ann Sofie Löfgren vann två och tappade fyra , Ann Sofie stred i varje match och det var bara Engelskan Katie Henrick som var omöjlig , hon gick igenom gruppen utan frameförlust!

Bea Röpke inledde sitt tävlande på bästa tänkbara sätt genom att vinna avgörande frame mot Marianne Williams , tidigare Samoaöarna och numera England . De som såg matchen anser att Bea´s nervstyrka mot en ilsk och 160,5 kg. vägande Williams i avgörande framet tillhör årets idrottsprestationer.
Bea är som Bea är , en oväntat klar trenolla mot Tyskan Ramona Leiter öppnade vägen till slutspel , vinst mot svaga fransyskan Fabienne Martin ock saken var klar! Det blev genast 0-3 och hoppet var så gott som ute , i sista matchen väntade väl spelande irländskan Kathy Dunn .
Bl.a undertecknad stod över den matchen , vi tyckte lite till mans att Bea brände sin chans mot Fabienne. Det blev en ny trenolla för Bea och experterna såg ut som fiollådor!Beas matchanalys var följande , " jag bestämde mig för att gå ut och ha roligt , och då spelade jag plötsligt jättebra!!"

Både Mats Eriksson och Kevin Zarakani får gott och väl godkänt , Mats slog Jussi Tyrkö samt hade 2-0 mot finalisten Alex Borg. Avgörandet kom i sista ronden mot Engelsmannen Ian Gelhardt , tyvärr rullade bollarna fel från start och en från början hypernervös Engelsman växte efter hand och gjorde sin bästa match i gruppspelet.

Scenariot var liknande för Kevin Zarakani som hade 3-1 mot semifinalisten Dermott McGlinchey , den ålhale Dermott vann till slut och vi deppade på läktaren. Seger där och slutspelsplatsen hade varit klar , istället var Kevin tvungen att slå EM favoriten Stefan Mazrocis i sista matchen och det gick inte , luften var slut!

EM-finalen blev en riktig rysare där unge Nord Irländaren Mark Allen vann på av- görande svart mot Maltesern Alex Borg!
Rune Kampe blev bäste nordbo , föll 3-5 mot Alex Borg i kvartsfinalen , så Danmark är alltså bäst!
Årsmötet innehöll inga överraskningar , de nya regler som vi använde under säsongen (foul o miss , samt mer än tre snookers et.cet.) är numera lagda på is.
Polen arrangerar EM år 2005 och Schweiz år 2006 , årets VM spelas i Holland i månadsskiftet Nov. / December och seniorerna får vara med och "hugga" även där!
KIM


Stöd svensk snooker - besök våra annonsörer!

Snabblänkar

The International Billiards and Snooker Federation Svenska Biljardförbundet

Biljardservice - Allt inom biljard

Work2go


Aktuell svensk top 16