Senast uppdaterad: 2006-05-21                        Snooker, Snookrare, Snookrast, snoooker.se!


Current World Top 16

 • 1. Mark Selby
 • 2. Mark Williams
 • 3. John Higgins
 • 4. Neil Robertson
 • 5. Shaun Murphy
 • 6. Ding Junhui
 • 7. Judd Trump
 • 8. Ali Carter
 • 9. Stephen Maguire
 • 10. Graeme Dott
 • 11. Ronnie O’Sullivan
 • 12. Stuart Bingham
 • 13. Mark Allen
 • 14. Stephen Lee
 • 15. Matthew Stevens
 • 16. Martin Gould

11 snookerbord på söder
Junior / Ungdom

Douglas Appelberg svensk mästare 2006!

Douglas visade att det inte var någon slump att han vann Uno Wallgrens Pokal och tog under sista helgen i april även hem Svenska Mästerskapen. Douglas besegrade Suleman K.Salam i finalen med 3-1.

Uno Wallgrens Pokal

Grattis Douglas - segrare i rankingtävling #2 för juniorer, "Uno Wallgrens Pokal".


Grattis Alexander till segern i Hcp 3!

Läs om tävlingen [resultat / referat].

HCP-tävling II för juniorer finns här:
» Läs om tävlingen [resultat / referat]

Det har ju naturligtvis körts en etta innan: » Läs om JR-hcp #1, 1/10 [resultat / referat]Det är kul att se att även några tjejer hittar ner till juniortävlingarna ibland!

Kungsholmens Snookerklubb bedriver sedan hösten 2004 en juniorverksamhet med träning så gott som varje helg under "säsongen". Gensvaret har varit mycket stort och till vår stora glädje så utvecklas våra juniorer på bred front och några av dem har till och med tagit steget upp på den officiella herr-rankingen och är inte längre några "drömlottningar" i tävlingarna.Pontus, så fokuserad att han kan få Ken Doherty att se ut som en muntergök. Hatar att missa bollar och gör det således inte så ofta heller.

Men det roligaste är ändå att se entusiasmen och spelglädjen - på juniorträningen är alla välkomna oavsett spelstyrka!

Till hösten kommer vi ha en introduktionsdag för nya juniorer, så att inte bara gamla rävar som Pontus här till vänster kommer och tränar med oss. Håll ett öga på den här sidan!


När tränar vi?

Tävlingsfria lördagar 10.00-12.00
Vid helgtävling ibland söndagar 10.00-12.00
Kontrollera alltid www.snooker.se för senaste nytt!

Det går bra att stanna kvar och träna efter 12.00 också, men då skall det anmälas innan träningen i kassan och man betalar bordshyra som vanligt.

Var?

Biljardpalatset vid Fridhemsplan i Stockholm [Karta]

Vilka är välkomna?

Juniorer upp till 18 år (rekommenderad minilängd ca 150cm, borden är höga). Det är bara att komma ner och knacka någon av oss på axeln. Självklart får du prova att träna en gång innan du behöver betala terminsavgiften. Föräldrar eller annan vuxen får naturigtvis följa med ner. Fika och publikplats finnes!

Förkunskaper?

Inga! Men det är en fördel om man åtminstone provat på att spela vanlig biljard.

Vad lär vi ut?

Som nybörjare så fokuserar vi naturligtvis på grundläggande teknik samt de grundläggande reglerna för hur snooker spelas. Ganska direkt får man dock börja spela mot andra och försöka sänka bollar. Vi tar det sedan eftersom. Det är viktigt att få ha kul och inte bara stå och träna teknik. När man börjat få lite mer känsla för spelet så kommer vi att prata mer om tekniken och försöka ta bort några av de vanligaste grundfelen.

Sedan ägnar vi oss löpande åt den eviga kampen - vi tränare fokuserar på hur det ser ut och struntar i om nästa bollen faktiskt går i hål, juniorerna själva suckar över att vi ska ändra på allt och vill bara sänka nästa boll. Så ska det vara och vi försöker alltid hålla "tjatet" på en lagom nivå. Ibland går vi in och förklarar lite mer om de många speciella regler som finns och pratar även en del om de strategiska delarna med spelet. Det heter ju trots allt "snooker" och inte "sänka boll".

De mest engagerade juniorerna försöker vi uppmuntra till vidare träning och deltagande i tävlingar. Snooker är en utpräglad träningssport och vill man bli bra så räcker talang bara en bit - det krävs timmar och åter timmar vid träningsbordet också.

Kostnad?

Det är relativt billigt att spela snooker. Timpriset vid borden är låga speciellt för juniorer, och lån av kö är gratis. På våra träningar ingår det givetvis, men vi ser gärna att ni kommer ner och tränar även vid andra tillfällen!

Terminsavgift (ht 2006): 250:-.

Tävlingslicens kostar för juniorer 70:-/år

Kostnadsfritt för flickor!

Tyvärr har vi dåligt med tjejer på våra träningar. Det är synd, för vi är övertygade om att det finns intresserade tjejer som är nyfikna på sporten. Vi tror inte att det är av ekonomiska skäl, men vill ändå hälsa tjejerna lite extra välkomna genom att bjuda på tränings- och licensavgiften.

Träningsledare?

Huvudtränare är Martin Söderberg och Michael Bingmert, assisterade av Jonas Larsson. Ibland dyker även vår smått legendariske snookerkommentator, Kim Hartman upp och bistår med sin aldrig sinande flora av snookerkompetens!

De juniorer som utvecklats mest får också ibland stöd av sveriges i särklass bästa spelare, före detta main tour-spelaren Farhan Mirza!

Tävlingar?

Vi försöker hålla minst en "rankingtävling" per termin och kommer ha två juniorklasser, lite baserat på ålder och spelstyrka. Alla i juniorklass 1 är också välkomna i de vanliga seniortävlingarna (hcp/ranking)

Klädsel?

Snookersporten håller sig av tradition med vissa krav på klädsel vid tävlingar. Det som brukar gälla under de ordinarie seniortävlingarna är "Prydlig (ej jeans, gymnastikskor, t-shirt)". Vi har inte några krav alls vid träningstillfällena (även om vi har svårt att förstå modet med toppluva inomhus), men vid tävlingstillfällena kommer vi även på juniorsidan att vilja se "prydlig" klädsel.


Stöd svensk snooker - besök våra annonsörer!

Snabblänkar

The International Billiards and Snooker Federation Svenska Biljardförbundet

Biljardservice - Allt inom biljard

Work2go


Aktuell svensk top 16