Senast uppdaterad: 2004-02-19                        Snooker, Snookrare, Snookrast, snoooker.se!


Current World Top 16

 • 1. Mark Selby
 • 2. Mark Williams
 • 3. John Higgins
 • 4. Neil Robertson
 • 5. Shaun Murphy
 • 6. Ding Junhui
 • 7. Judd Trump
 • 8. Ali Carter
 • 9. Stephen Maguire
 • 10. Graeme Dott
 • 11. Ronnie O’Sullivan
 • 12. Stuart Bingham
 • 13. Mark Allen
 • 14. Stephen Lee
 • 15. Matthew Stevens
 • 16. Martin Gould

11 snookerbord på söder
Oraclet del 3

Vi har natten till Torsdagen emottaget en rapport ifrån en något modfälld utrikeskorrespondent. Han har drabbats av vad som i Nuristan kallas för "det Iskanderska storstönet" och har tillbringat åtskilliga timmar på avträdet. Avträdena i Nuristan är placerade synnerligen pittoreskt längst ut på klippkanterna. Det är gammal folktro att skiten sprids bäst om den får singla fritt från 2000 meters höjd.

Numera är avträdena säkert förankrade med trossar av tvinnad jakull för att slippa pinsamheter som när chefen för FN,s hälsoinstitut för folkminoriteter blåste iväg med avträde och allt! Det Nuristanska minnet är synnerligen långt, här ödslar man inte tid på vad som hände i "Robinson" förra veckan , däremot vet varenda unge hur det lät när hela Makedoniska hären drabbades av rännskita i Nuri- stan för 2400 år sedan!

Nog om detta , hur går det för Oraclet och vad är det som händer? Matchen David Roe mot Ricky Walden är under utredning av disciplin- kommiten!! Protest har lagts in mot David Roe och "bookies" betalar inte ut på Roe i väntan på kommitens beslut. Det finns alltså hopp om vår utsändes spel eftersom Ryan Day storstilat vände 4-6 till 10-7 och Ding samt Murphy mosade sitt motstånd. blir Roe-Walden struken så har vår utsände alltså vunnit 11,3 levande kycklingstackare och eftersom Oraclet tydligen alltid vet bäst och det är för långt till närmaste Ladbrookskontor (Bombay) , så skall kyllingarna ändå komma till bra nytta säger Oraclet. Det ända vi vet är att protesten gäller "intimidation" från den snooker- spelande dörrvakten Roes sida!

Shokat Ali blev en för stor tugga för Hardiman och Oraclet erkänner att han borde gjort tummen ned för Prozacknaprande Jimmi Michie , Särskilt som kvalet till European Masters gick i October, alltså innan Jimmies kö blev stulen! Oraclet sköter sig bra , fem klara , två avstår , miss på Michie samt pro- test inlagd i Roes match.

Vi har en lista där åtta spelare gått " hela vägen" i kvalomgång tre . ingen från omg.2 lyckades störa topptourens spelare , närmast var Brian Salmon som efter fem segrar föll mot Craig Butler med 9-10 , värd att komma ihåg! Torsdag och Fredag spelas rond fem och 16-17 Mars är sista slaget inför Crucible , då avgörs vilka som skall lottas in mot top 16.

Oraclet är sur över missen på Michie och vår utsände har blivit upp- läxad för sin ungdomliga iver. Oraclet sitter och ritar med en pinne i sanden och säger att allt är små- potatis och att han inte bryr sig. Han är orolig för lille Ding som han omväxlande kallar för"pojken" och "min pojk". Vår utsände förstår inte vad det är med Oraclet , allt är småpotatis och ankskit tills vår utsände änterligen börjar tala om ersättning , apanage bonus , delning et.cet. Om allt detta kommer att redogöras i Lördagens brev från Nuristan . Oss emellan så har också vår "utsände" börjat bli knepig och muttrar om förlängd semester , oförutsedda utgifter och annan dynga som ingen i Nuristan kan stava till. Så här tyckte Oraclet. Det mesta är fortfarande småpotatis och ankskit men Oraclet hoppas att de åtta som redan vunnit tre matcher också vinner den fjärde.

Så här ser det ut: 72. James Wattana Darren Morgan = W.C = who cares = ankskit / möter Dave Harold

73. Brian Morgan Dave Finbow = W.C / möter Joe Swail ++

74. Barry Hawkins Lee Walker = +++ /möter Mark Selby, Walker Oraclets favorit!

75. Nigel Bond Peter Lines = +++ men Bond storfavorit med rätta/möter Ian McCullogh = WC

76. Stuart Bingham Rory Mc Leod =+++ men Stuart är svår/möter R.Millkins = W.C

77. Stephen Maquire Neil Robertsson =+++ kanonmatch , Oraclet säger att vinnaren kan gå en bit med rätt lottning. Möter först en sjuk Robin Hull (sköldkörtelproblem) men kolla Malta där Robin spelar.

78. Jamie Burnett And Hicks = W.C / möter Anthony Davis = W.C

79. Gerard Greene Leo Fernandez +++ men chanslös enligt Oraclet. Dominic Dale väntar.

80. Michael Holt Shokat Ali / Holt bara för bra = potatismos samt mosar Anthony Hamilton av bara farten.

81. Gary Wilkinson Nick Dyson = W.C men Oraclet hoppas på N.D. efter 10-9 mot M. Pal. Ali Carter väntar och är plussad.

82. Mark Davis Ryan Day +++ Oraclet säger GO Ryan ,GO! Samt knäpp Drew Henry så öppnar sig Crucibles dörrar!

83. Michael Judge David Roe (dörrvakten) / who knows , Roe kanske sänker Judge i om- klädningsrummet. Parrot väntar.

84. Fergal o Brian Adrian Gunnel +++ FoB svår , vinnaren möter Mark King som vi vet en hemlis om !

85. Barry Pinches Ding Junhui +++ Oraclet säger så här, Barry Pinches passar över distansen , slog Marco Fu 9-1 i U.K och är tolva på ett års rankingen , Stephen Maquire är 15 , Michael Holt Nia och Fergal o Brian 16.e , Alla fyra är farliga framöver , slår Ding Barry Pinches så tror Oraclet att Ding slår Tony Drago med 10-7 i en match som innehåller sex hundraserier!!

86. Johnatan Birch Patric Wallace Oraclet tror på Nord Irland och knallhårt mot giftige Chris Small.

87. Stuart Pettmann Shaun Murphy Ytterligare en kanonmatch! Pettman är tuff men så är också noshörningen Murphy. Vår utsände har alltid gillat Murphy skarpt och vill se Marco Fu mot Shaun Murphy i Crucible!!

Detta är allt från Nuristan för i dag , här är mycket att stå i , basläger skall bytas , kontrakt med Oraclet skall knytas och nya visum fixas. Med vänliga hälsningar, Er utsände i Nuristan


Stöd svensk snooker - besök våra annonsörer!

Snabblänkar

The International Billiards and Snooker Federation Svenska Biljardförbundet

Biljardservice - Allt inom biljard

Work2go


Aktuell svensk top 16