Senast uppdaterad: 2004-04-05                        Snooker, Snookrare, Snookrast, snoooker.se!


Current World Top 16

 • 1. Mark Selby
 • 2. Mark Williams
 • 3. John Higgins
 • 4. Neil Robertson
 • 5. Shaun Murphy
 • 6. Ding Junhui
 • 7. Judd Trump
 • 8. Ali Carter
 • 9. Stephen Maguire
 • 10. Graeme Dott
 • 11. Ronnie O’Sullivan
 • 12. Stuart Bingham
 • 13. Mark Allen
 • 14. Stephen Lee
 • 15. Matthew Stevens
 • 16. Martin Gould

11 snookerbord på söder
Oraclet del 5

Oraclet har vaknat!!
Och vi har Zulifikar Mirza att tacka för allt !
Vår utsände och Oraclet har varit verkligt illa ute, felorientering från Oraclets sida Har medfört svåra umbäranden , särskilt för vår utsände som sannerligen inte är Någon bergsmänniska!!
Fjorton dagars virrande i snöyra på hög höjd och under Oraclets säkra ledning förde oss väster om berget Tirch Mir istället för till höger om och riktning Kaschmir - Nepal - Tibet .
Oraclet är av synnerligen segt och bångstyrigt virke , när det nu plötsligt gällde livet Så ansågs detta vara "lappri" eftersom det skulle komma nya liv!!

Vår utsände erkänner utan att skämmas at han grät av ilska under vandringen mot Det 5200 meter höga Annjumanpasset , bakdörren mot Centralasien och enda vägen Ut ur infernot .
" trehundra kilometer! Hur kan man gå trehundra kilometer fel? Oraclet ? Vad är det för fel , vad har JAG gjort för att drabbas av detta !!??
Jag var ju på semester! Jag vill hem , NU ! Fan , här kunde man suttit i lugn och ro och tittat på Eurosport , vaddå nya liv! Gubbdjävel , du tippar bra men nu är det finito o.s.v . , o.s.v. "
Tyngd av dessa mörka tankar och med svår huvudvärk släpar sig vår utsände i Oraclets fotspår upp mot Annjumanpasset .
Vår utsände berättar dramatiskt om hur hörseln ersattes av ett surrande ljud , surrandet växte till ett dån ! Var detta den sista stunden?

Helikoptern landar , en Pakistansk militärhelikopter med en Gam mot grön bakgrund markerad på sidorna ! Vem stiger ur om inte Zulifikar Mirza , en glädjestrålande Mirza !
Glömt är att Oraclet drogs i långbänk , plötsligt är vi länge saknade vänner. Det visar sig att spionchefen Mirza har letat efter oss dalgång upp och dalgång ned För att få tacka Oraclet för tipset!!
Ni som har följt med kanske minns hur Oraclet under tortyr tipsade Zulifikar om Mark King och sannerligen om inte Z.M. tog honom på orden.
Lokala "bokkies" lämnade 60 gånger på Mark King och Zulifikar spelade fyra säckar beslagtaget råopium 50/50 final och seger och hux flux så hade Z.M. sextio Säckar!

Han är ingen dumskalle Mirza , trettio säckar lämnade han in till chefen för U.S Spec.forcees och för det fick han en fin medalj med valspråket SMB (scratch my back)! Allt är nu frid och fröjd , förnödenheter och militärtält är uppfluget och i bästa Stämning har trion följt Söndagens matcher i The Players Championship!
Oraclets favoriter går som tåget , Ryan Day 5/4 mot Drago . Ali Carter dansade med Stuart Pettman som faktiskt slog ut Marco Fu 10/7 i Sista kvalmatchen inför Embassy.
Neil Robertson blir bara bättre och bättre.
Shaun Murphy knockade Dave Harold 5/1 och Mark King är på topp.
Barry Pinches raderade ur Robert Milkins på samma sätt som han fintade sönder Drago i VM kvalet och slutligen Matchen som fick Oraclet att nästan börja lipa!
Ding Junhui mot Mark Selby , skulle lille Ding palla för trycket och slå sig in bland detrettiotvå?
Lill-Ding som han kallas i Folkrepubliken var knapp favorit till seger och vid tepausen såg allt grönt ut , 0-1 hade vänts till 3-1 och halva Kina beredde sig på Att inkassera vinsten.
Mark Selby visade sig ha en fenomenal förmåga att gröta till spelet och fick Lill -Ding helt ur balans , från 3-1 till 3-4 och det blev kolmörkt i Oraclets tälthörna , Lill-Ding går till 4-4 med en 85 serie och avrättar med 60 och 49 till 5-4 !
Stort jubel i tältet!

Framtiden: Oraclet har i all hast kokat ihop en analys av kommande matcher. Tälttrion är rörande eniga om att det är omöjligt att spika en turneringsvinnare , Dessutom vill Zulle som han numera kallas helst ha nya privattips av Oraclet .
Men se det går inte , och inte heller kan man öppna konto i Svedala med fyra säckar Råopium ( till Zulles stora förvåning och sorg , nu när det tydligen finns lättlurade Bookies också där , 24hbet! )
Matchspel är vad som gäller!
Omgång 2 ser ut som följer:
Mark Williams kan inte förlora mot Rod Lawler , men har själv sagt att det finns bara ett focus , nämligen att försvara Embassy titeln och att han hellre laddar i Fjorton dagar än ger 110% i Players!!

Matthew Stevens måste komma igång , Zulle vill spela en säck till 3.20 på Mark King men Oraclet avråder.

Graeme Dott går väldigt illa men Marco Fu är snart bara nr.2 i Kina !

Peter Ebdon kan faktiskt vinna Players ! Zulle vill spela och Oraclet säger "why not" till bra odds men oddset blir mycket bättre med accumulerat match - Spel!!
Mark Williams , Matthew Stevens , Shaun Murphy och John Higgins värst På Ebdons halva.
Stephen Lee - John Parrot . Parrot får åka tebaks till Liverpool.

Jimmy White - Shaun Murphy ! Oraclet säger Bisonoxe av flera anledningar!

David Gray- I. Mc Cullogh/Nigel Bond . Glöm !

John Higgins - Drew Henry . Två skottar och kort distans men klasskillnad I grunden , 1.35 på Higgins??

Sullivan - Ryan Day . R.D. är skitglad att vara där han är , en riktig tuffing men Finlirare , slog Drago 5/4 i "shootout". Sullivan är överlägsen om det blir "glad- Snooker" men oddset är ospelbart.

Quinten Hann - A.hamilton el. J.Burnett Oraclet tror tror på Q.H , psykspärren börjar lätta!!

Steve Davis - Neil Robertson Svårspelad Davis blir knapp favorit och vi går mot !

Paul Hunter möter lill-Ding , en match som skall avnjutas utan insats!

Ken Doherty - Ali Carter Ken är knallhård men saknar all form vilket Ali har gott om!

Joe Perry - Barry Pinches Tältet tror stenhårt på Barry som tror att han kan vinna Players med lite flax!!!

A.Mc Manus - Dominic Dale Klasskillnad i grunden , men seg match som Skottland vinner.

S.Henry - C.Small / G.Greene Allt annat än Skottland är pyspunka och skandal.

Spelförslag: Shaun Murphy 2.10
Neil Robertson 2.10
Ali Carter 2.50

Barry Pinches
Steven Lee
Peter Ebdon
Detta är allt för dagen från Eder Ödmjuke Utrikeskorrespondent.


Stöd svensk snooker - besök våra annonsörer!

Snabblänkar

The International Billiards and Snooker Federation Svenska Biljardförbundet

Biljardservice - Allt inom biljard

Work2go


Aktuell svensk top 16