Senast uppdaterad: 2003-12-06                        Snooker, Snookrare, Snookrast, snoooker.se!


Current World Top 16

 • 1. Mark Selby
 • 2. Mark Williams
 • 3. John Higgins
 • 4. Neil Robertson
 • 5. Shaun Murphy
 • 6. Ding Junhui
 • 7. Judd Trump
 • 8. Ali Carter
 • 9. Stephen Maguire
 • 10. Graeme Dott
 • 11. Ronnie O’Sullivan
 • 12. Stuart Bingham
 • 13. Mark Allen
 • 14. Stephen Lee
 • 15. Matthew Stevens
 • 16. Martin Gould

11 snookerbord på söder
Hänt under SM 2003

Herrfinalen

En på förhand oviss final vanns av Kevin Zarakani mot Mattias Enerdal med 6-3. Spelarna följdes åt fram till 2-2 i frame där båda spelarna gjorde hårresande missar vid upplagda lägen. Efter en välbehövlig paus trodde publiken att de skulle få se prov på bättre spel, men spelarna kom inte nu heller upp till normal standard. Kevin tog de nästa två framen fram till 4-2, innan Mattias visade lite prov på breakbuilding genom en snygg 50-serie och reducerade till 4-3. Nästa frame kunde ha gått till vem som helst men Mattias missade en klar chans att rensa av och gav Kevin chansen att göra grön boll vilket innebar att Mattias behövde en snooker. Mattias gjorde både brun och blå boll men behövde fortfarande en snooker. Försökte,  men gjorde oturligt rosa och framet var över. I sista framet låg det bra när Kevin fick komma in och spela. En snygg serie på 57(finalens högsta) gjorde att Mattias gav upp framet och därmed vann Kevin matchen. Detta var Kevins sjunde SM-titel och nu är han uppe i lika många segrar som Bengt Björkman.

Damfinalen:

Favoriten Ann-Sofie Löfgren fick oväntat hård motstånd av Bea Röpke i damfinalen. Efter att de hade vunnit varsitt tog Ann-Sofie de två nästa lätt med bland annat ett break på 40 och såg ut att gå mot en komfortabel seger. Men Bea bet ihop och kämpade till sig det femte framet med siffrorna 65-55 och i sjätte framet gick det ända till avgörande svart som dock Ann-sofie lyckades göra och vinna framet och därmed matchen med 4-2. Vi gratulerar Ann-Sofie som därmed vann sitt tredje SM.

Semifinalerna :

Kevin Zarakani - Mats Eriksson 5-3. I en välspelad och spännande match lyckades Kevin vinna. Vid ställningen 1-2 gjorde Kevin ett ryck ,  med ett break på 87 kvitterade han, sedan tog han enkelt de  nästa två  framen fram till ledning  4-2.  Mats kom dock tillbaks, tog nästa frame lätt med 80-54. Mats hade även chansen att fixa till ett avgörande frame, i åttonde framet kom Mats in och behövde rensa av med en röd kvar. Kom dock lite kort från rosa till svart och försökte sig på en svår stöt som han hårfint missade. Efter att Kevin missat svart missade Mats igen och denna gång gjorde inte Kevin något misstag , han avgjorde matchen.

Mattias Enerdal-Farhan Mirza 5-3.

Som den stora favorit han var efter den imponerande uppvisningen i kvartsfinalen, öppnade Farhan raskt med att gå upp till ledning 3-1 innan paus. Efter en välbehövlig paus kom Mattias tillbaka som en ny spelare och genom väldigt säkert pottande och stabilt safespel lyckades han neutralisera Farhan totalt, Mattias tog fyra raka frame fram till seger med 5-3.

Damernas gruppspel

Finalen kommer att spelas mellan Ann-sofie Löfgren och Bea Röpke. Dessa två har inte förlorat någon match och därför blir deras match i gruppspelet en direkt final.


Damernas gruppspel har börjat. Ann-Sofie imponerar, har ännu inte tappat något frame. Bea  gjorde en otrolig vändning i sin match mot Sinnika. I avgörande frame låg hon under med 30 poäng när hon började skotta i boll efter boll vilket resulterade i att Sinnika till slut behövde en snooker för att komma i kapp , vilket hon inte lyckades med.

Kvartsfinalerna:

Farhan Mirza vann lätt mot Jimmy med 5-0, i sista framet gjorde Farhan ett clearence på 123, vilket är nytt svenskt rekord. Farhan möter i sin semifinal Mattias Enerdal som vann med 5-3 mot Staffan efter att i underläge 2-3 skärpt till sitt spel och med breaks på 51 och 61 lyckats vända matchen.

Kevin Zarakani vidare efter vinst mot Nisse, underläge 2-4 vändes till 5-4 i en rysare där Nisse i sista framet såg ut som en vinnare när han hårfint missade en svår röd och gav Kevin chansen att komma in. Den chansen tog rutinerade Kevin vara på och med ett break på 43 punkterade han matchen. I semifinalen möter han en i form varande Mats Eriksson som vann sin kvart mot Chi med 5-2.

Gruppspelet

Grupp 1

Kevin Zarakani och Jimmy Magnusson vidare. Jimmy lyckades i en helt avgörande match vända ett 0-2 underläge till seger mot Anders af Trampe.

Grupp 2
Farhan Mirza och Chi Voong vidare.

Grupp 3
Mats Eriksson imponerade med 4 segrar utan frameförlust. Vidare också Staffan Åsberg. I gruppen spelade den lovande junioren Ivan Blomqvist som tog 2 segrar och var nära att gå vidare.

Grupp 4
Mattias Enerdal och Nils Böhling vidare.

   


Stöd svensk snooker - besök våra annonsörer!

Snabblänkar

The International Billiards and Snooker Federation Svenska Biljardförbundet

Biljardservice - Allt inom biljard

Work2go


Aktuell svensk top 16